Kauhean brutaali paahtopaisti
 

Hostattuja

Tue toimintaamme!

Ohjeen demosi HietaHami2001-kesäleirin jälkeen Lehmuskentän Jarkko OH1KBM eli tässä Parempaa Lihaa syötäväksi a'la oohoo ykkönen KauheanBrutaaliMies

Ostetaan kaupasta valmiiksimarinoitu ja maustettu paahtopaistikimpale, itse olen suuresti mieltynyt Poutun valmiiksimarinoituun naudan paahtopaistiin. Saatavuus lie hyvä koko Suomessa? En tiedä.

No, oletuslähtökohta tässä nyt on että on 1-1,5kg marinoitu ja maustettu lihanpala. Tungetaan se paistopussiin, holautetaan 2-3dl punaviiniä perään, samaan pussiin myös parit isot sipulit karkeasti paloiteltuna, ja porkkanaa varovasti tahikka maun mukaan - porkkana on yllättävän makeaa ja muuttaa koko keksinnön makua reilusti annostelusta riippuen. Ei pakollinen. Muista tökätä pieni reikä pussin yläosaan esim. keittiöveitsen kärjellä että höyryt pääsevät pois.

Pussi kiinni, ja uuniin. 125 astetta ja noin puolitoista tuntia. Anna ajan kulua. Sehän kyllä kuluu vaikka vastaankin koittaisit panna.

Kattila alle ja leikkaa saksilla uunista ottamasi pussin alakulma auki että nesteet holahtavat hyötykäyttöön, sinne kattilaan. Ota lihanpala sellaisenaan jäähtymään pöydälle jollekin lautaselle. Tämä liha tarjoillaan jäähtyneenä. Ronki sipulit ja porkkanat pussista soosikattilaan.

Nyt se kattila jossa on tuo liemi resideeraa pannaan tulille. Jahka kiehuu kunnolla, lisää desi-pari punkkua.Keittele kasaan 10-20 minuuttia. Sitten voi lisäillä maissitärkkelystä eli kauppanimeltään Maizenaa pari ruokalusikallista, samoin jauhettua viherpippuria saa lisäillä maun mukaan. Plus henkilökohtaisesti miellyttäväksi kokemasi mausteet voit nyt ihan luvan kera syytää sinne sekaan. Saat oivan soosin jonka paksuuden säädät tuolla Maizenan määrällä, käytännössä. Paketin kyljessä on karkea annosteluohje, noudata sitä alarajoilla, näppituntumaa hyödyntäen. Älä tee siis liian paksua.

OK. Soosi kasassa. Parannetaan sitä voimallisesti: 2dl purkillinen smetanaa sekaan, sekoita. Smetana on kermatavaraa, joten sitä ei turhaan keitellä pitkään jottei hänekseen mene, joten kastikkeenteon loppuvaiheissa vasta heitetään sekaan ja nostellaan kattila pois kuumasta. Maista soosia ja päätä lisäätkö sinappia vai lisäätkö smetanaa.

Jos tuli liian paksua, lisää kermaa ja sekoita :)

Keksi itte lisukkeet. Riisi, laatuperuna kuten Lapin Puikula sellaisenaan, tai Rosamunda muusia varten. Oululaisilla on luksus-palvelu, maailman parasta muusiperunaa eli lajiketta "Rosamunda" viljellään tuossa Tyrnävällä. Asialliset Kaupat tarjoavat tuota, esim. Tuirassa jopa Rimi, ja Tuiran Tapulista sitä saapi kanssa. Tapulissa BTW on kutakuinkin ainoita (lue viimeisiä) Kunnon Lihatiskejä aitoine ammattilailaisineen tällä kylällä. Just FYI, oululaiset. Tukekaa.

Kuitenkin: hyvää, jauhoista pottua muusiin. Jos et saa "the Pottua", turvaudu Pürell-merkkiseen saksalaiseen pussimuusiin - se todella toimii. Ainakin jos korvataan vesi punaisella maidolla, ja täräytetään sitä voita tai kermaa sekaan liberaalisti. Tupsaus Knorr:n Aromat-aromisuolaa tekee ns. meisseliä myös. (on suola + natriumglutamaatti, "arominvahvenne", oikein hyvä mm. soppa-eväissä.)

Puristien mielestä on pyhäinhäväistys lisätä muusiin hienoksi hakattua sipulia ja parit kynnet puristettua valkosipulia, mutta äärimmäisen hyvää tulee.

Ohjeen välitti Pekka OH8HTS

 

Valid HTML 4.01!   Z Elisa Communications
This page is Links enhanced for additional browsing pleasure.