Komennusmiehen pata
 

Hostattuja

Tue toimintaamme!

Pekka, OH8HTS on saanut ohjeen Saila Luostolta, ex-XYL/OH3KEV, joka on saanut sen isältään. Julkaistu alunperin Taapisessa vuonna 2000

Ostoslista

  • kilo perunoita
  • noin 700 g naudanfilettä tms.
  • yksi iso sipuli
  • purkillinen herkkusieniä
  • puoli purkillista hillosipuleja jos siltä tuntuu
  • pari suolakurkkua
  • pussillinen viherpippurikastiketta
  • 2 purkkia kuohukermaa
  • lihaliemikuutio
  • sinappia
  • mustapippuria
  • sitruunapippuria
  • basilikaa
  • rosmariinia

Käyttöohjeet:

Perunat keitetään melkein kypsiksi, jäähdytetään, kuoritaan ja paloitellaan.

Liha kuutioidaan ja ruskistetaan.

Sipuli paloitellaan ja paistetaan.

Herkkusienet paistetaan (ei lientä).

Suolakurkut paloitellaan.

Viherpippurikastikepussin sisältö sekoitetaan vähään veteen (vajaa 2 dl).

Vielä puoli purkillista hillosipuleita jos mieli tekee (ei lientä niidenkään mukaan).

Homman ideana on se että ainekset laitetaan uuninkestävään vuokaan, ja sekoitellaan viherpippurisoosista, kermasta, lihaliemestä ja mausteista liemi ja kaadetaan se päälle. Mausteina loraus sinappia, mustapippuria, sitruunapippuria, basilikaa ja rosmariinia. Sitten käristetään 175 asteessa jotakuinkin 45 min tai kunnes vaikuttaa valmiilta.

Vaatii hieman askartelua mutta on vaivan arvoista.

"Jees, eli tämän ohjeen sain isältä - todistetusti jopa insinööri osaa laittaa tätä!" - S. Luosto

(Kuvattu annos sisältää noin 4000 kcal verran tarmoa.)

 

Valid HTML 4.01!   Z Elisa Communications
This page is Links enhanced for additional browsing pleasure.