Starkki-spesiaali
 

Hostattuja

Tue toimintaamme!

Tämän ruokalajin nimi antaa olettaa, että sen on aikanaan OH8TA:lla yleiseen tietoisuuteen saattanut Esa Starck, OH8DD. Nyttemmin mainosmiehenä toimii Pekka, OH8HTS, jonka ohjeista tämä on koostettu. Historialliset kommentit Luru, OH2MW.

Ostoslista:

  • 300-400 g jauhelihaa
  • suunnilleen saman verran sulatejuustoa, halpabulkki käy (alkup. ohjeen mukaan Olympiaa)
  • yksi iso sipuli
  • lihaliemikuutio
  • puoli kiloa ketsuppia (alkup. ohjeen mukaan ehdottomasti Heinz, ei meksikaanomallia)
  • spagettia
  • valkosipulia maun mukaan
  • aurajuustoa vähän mausteeksi tarvittaessa
  • reilusti mustapippuria

Käyttöohjeet:

Paista liha ja kuullota sipulia hetkinen, sitten liha/sipulisotku kattilaan ja pikkuisen vettä perään. Vesimäärä on tärkeä, sitä ei tarvitse olla kuin liraus lihojen seassa. Siihen sitten ensin lihaliemikuutio ja sen jälkeen sulatejuustot, keittele että sulavat.

Laitetaan spagetti keittymään siinä sivussa.

Jos haluat enemmän pippurikermasoosityylisen, korvaa vesi kermalla.

Ei kannata pitää levyä täysillä, tuo palaa pohjaan helposti. Hämmentää pitää koko ajan kun odottelet juustojen sulamista, ja varovasti sen vesimäärän kanssa ettei tule liian ohutta. Sulatejuustoa pitää olla reilusti, jotta saat aikaiseksi paksun töhnän ja hyvän maun.

Kun juusto on täysin sulanutta, ketsuppia perään, että tulee sopiva väri, eli saat sen synkänharmaan sotkun muuttumaan hailakan oranssiksi sitä lisäämällä. Samalla seos jämähtää. Tuppaa puoli kiloa menemään per annos. Maustetaan reilusti mustapippurilla. Syödään spagetin kera.

Jauhelihan voi korvata kinkkusuikaleilla, meetvurstisuikaleilla tai ihan millä vaan, mistä tykkää. Meetwurstilla tästä tulee sairrrraan hyvää, ja entistä epäterveellisempää.

Aurajuusto tekee kanssa sairaan hyvän säväyksen, sitä siis mausteeksi vain jonkin verran.

Annoskoko soveltuva 2+ säätäjälle, koko- ja nälkävarauksella.

"Tuota kun syöt joka päivä pari kuukautta, niin johan nousee sullakin paino." - OH8HTS

(Näin varmaan on, sillä edellä kuvatun starkki-perusannoksen energiasisältö on hiukan alle 3000 kcal. Lisäksi spagetti lisää pottiin noin 1 kcal / gramma valmista tavaraa. Valmistettaessa kuivamakaroni noin kolmikertaistaa painonsa siitä mitä paketissa lukee. Menikö vaikeaksi? Sama vielä jouleina ja voikin keskittyä syömiseen...)

 

Valid HTML 4.01!   Z Elisa Communications
This page is Links enhanced for additional browsing pleasure.