Fisua lämpimässä uima-altaassaan
 

Hostattuja

Tue toimintaamme!

Fisua helposti, et saa poltettua piloille.

Tarpeisto:
  • Uunivuoka (tarpeeksi iso fisulle)
  • Alumiinifoliota (tai jotain muuta uunifoliota, tarpeeksi iso peitt√§m√§√§n vuoan (ja fisun)
  • Uuni (s√§hk√∂-)

Aineet:

  • Iso fliisu fisua, esim. ruodoton puolikas jotain Lohen tapaista kalaa
  • Mausteiksi:
    • Sipulia mielen mukaan, yksi nyrkin kokoinen, tai useampia pienempi√§
    • Mustapippuria (tai punapippuria)
    • Suolaa (suolattua sitruunapippuria ?)
  • Vett√§

Prosessi:

  • Kaupassa k√§ydess√§ her√§√§ mieliteko uunissa paistettua kalaa kohtaan, valitaan saatavilla olevista fisuista jokin, yleens√∂ lohen tapaiset kalat ovat aika halpoja. Tullaan sen kanssa kotiin ja sitten...
  • Uuniin asetellaan tavoitel√∂mp√∂tilaksi vaikkapa +200C
  • Haetaan kaikki kaapit l√§pi l√∂yt√§√§kseen uunivuoan, pest√§√§n se.
  • Etsit√§√§n samalla paistofoliota.
    • (Jos ei l√∂ydy, prosessiin keskeytys, fisu j√§√§kaappiin, uunista s√§hk√∂t pois ja k√§ynti kaupassa..)
  • Kuoritaan ja leikell√§√§n ter√§v√§n veitsen kanssa sipulista noin millin paksuisia (max 3 mm) viipaleita poikkisuuntaan. ladotaan niit√§ vuoan pohjalle.
    • (Tyls√§ veitsi aikaansaa enemm√§n roiskeita sipulin kemikaaleista, my√∂s (valuvan) veden alla leikkaaminen hillitsee erilaisia kyynelreaktioita.)
  • My√∂s perunasiivuja voi k√§ytt√§√§, mit√§ sattuu olemaan k√§sill√§.
  • Kaadetaan vuoan pohjalle noin puoli desi√§ vett√§, sellainen 2-5 millin kerros.
  • Puhdistetaan kalafileest√§ enemm√§t pintaliat ja laitetaan se vuokaan nahkapuoli alasp√§in.
  • Ripotellaan p√§√§lle murskattuja pippureita, suolaa ja mit√§ mieleen tulee. Vaikka sitruunamehua.
  • Katetaan vuoka melko tiiviisti foliolla.
  • Nostetaan vuoka uuniin noin 2/3 korkeudelle.
  • Unohdetaan paketti uuniin 30-60 minuutiksi.

Kun paketti viimein muistetaan, se kovalla hädällä mennään avaamaan peläten pahinta, mutta sieltä paljastuukin herkullinen kalanpuolikas ohuessa vesihauteessaan. Sipulit ovat pehmenneet, jne.

Tässä reseptissä aikaspeksit ovat hyvin joustavat, fisusta ei tule kuivaa, onhan sillä oma lämmin uima-allas :-)

73 de Matti, OH2MQK

 

Valid HTML 4.01!   Z Elisa Communications
This page is Links enhanced for additional browsing pleasure.